• Muziekerije - online bladmuziek
  Muziekerije - online bladmuziek

  In onze webwinkel bieden wij u een uitgebreid assortiment bladmuziek, lesmethoden en boeken.
  Meer dan 100.000 titels kunnen wij uit voorraad of op zéér korte termijn leveren.

 • Muziekerije - Rieten en snaren
  Muziekerije - Rieten en snaren

  Wij kunnen veel  rieten, snaren en kleine accessoires uit voorraad leveren.
  Zowel online te bestellen als in de winkel voorradig.

 • Muziekerije - voor uw muziek accessoires
  Muziekerije - voor uw muziek accessoires

  Wij Bieden U allerlei accessoires op muziekgebied.
  Vraag vrijblijvend een prijsopgave.

Concertagenda december 2019


Zondagmiddag 1 december

 

Koepelkerk BussumLocatie:
Mariakerk (Koepelkerk)
Brinklaan 40
Bussum

Aanvang:
Zondagmiddag 15:00 uur

Entree:
€ 17,50 (incl. programma-
boekje en consumptie in
de pauze)
tot 12 jaar gratis
van 12 to 18 jr € 5,-

Kaarten:
aan de kerk of
Reserveren via:
admin.toonkunst@kpnmail.nl
of tel. 06 19851812 (Rineke Reulen)

Info:
www.toonkunstbussum.nl
www.hannieslingerland.nl/de-slingerland-singers/

 

Najaarsconcert Toonkunst BussumToonkunst Bussum

 

Toonkunst Bussum Koor en Orkest
Met medewerking van vocaal ensemble
De Slingerland Singers

 

Dirigent Toonkunst Bussum:
Yiorgo Moutsiaras
Dirigent De Slingerland Singers:
Hannie Slingerland

 

PROGRAMMA “OP WEG NAAR KERSTMIS“: AFWISSELEND VOOR KOOR MET ORKEST, KOOR A CAPELLA, STRIJKORKEST, SYMFONIEORKEST.

 Het sfeervolle en gevarieerde programma omvat o.a. Schubert’s ouverture Die Zauberharfe, en eveneens van Schubert de Deutsche Messe: de titel verwijst naar het feit dat de mistekst niet in het Latijn maar in het Duits wordt gezongen. Het strijkorkest speelt Albinoni’s beroemde Adagio.

Vocaal ensemble De Slingerland Singers zal werken van Poulenc, Britten en Cornelius ten gehore brengen.

Toonkunst Bussum voerde twee jaar geleden de Missa Amicitiae van Co Vriend uit; de componist had deze mis speciaal voor dit ensemble aangepast. Op verzoek van Toonkunst Bussum heeft Co Vriend het nog ontbrekende Credo voor de Missa Amicitiae gecomponeerd; dit zal nu als apart werk worden uitgevoerd door koor en orkest – een wereldpremière, waarbij de componist in de zaal aanwezig zal zijn. Wanneer dan na de pauze een keur aan kerstliederen in bewerkingen door verschillende Amerikaanse componisten te horen zal zijn, wordt volop recht gedaan aan het motto van dit concert: Op weg naar Kerstmis.

 

Woensdagavond 4 december

Het Jagthuis Nederhorst den BergLocatie:
Het Jagthuis
Middenweg 88
Nederhorst den Berg
(Horstermeer)

Aanvang:
Woensdagavond 20:15 uur

Entree:
€ 18,50
Tot 25 jr € 10,00

Kaarten:
aan de zaal of
Reserveren via:
www.jagthuis.nl
of per e-mail:
stal@jagthuis.nl
of telefonisch:
0294 25 26 09

Info:
www.jagthuis.nl

 

Pianist Folke Nauta met Woud Ensemble in Jagthuis

woudfolke bijg

Alles is verrassend aan dit concert: de datum, woensdagavond 4 december, het ensemble, namelijk het vijfkoppige Woud Ensemble met pianist Folke Nauta en het repertoire. U behoort tot de uitzonderingen wanneer u van de componist Franz Schmidt hebt gehoord. Deze Hongaarse leeftijdgenoot van Bartok en Dohnanyi werd geboren in Bratislava. Maar hij koos ervoor om, in plaats van in Boedapest in Wenen naar het conservatorium te gaan. En zo kwam het dat Schmidt pianist Paul Wittgenstein ontmoette. Voor hem schreef hij het pianokwintet voor strijkers en piano-linkerhand dat het Woud Ensemble en Folke Nauta zullen uitvoeren. Daarnaast staat Mozarts strijkkwintet KV 406 op het programma. De pianist opent het concert met de Chaconne van Bach, die door Johannes Brahms bewerkt werd voor piano-linkerhand. Het Woud Ensemble is opgericht door musici uit het Radio Philharmonisch Orkest en heeft zijn thuisbasis in de Woudkapel in Bilthoven. De spelers zijn violisten Mariska Godwaldt en Pedja Milosavljevic, alktviolisten Annemarie Konijnenburg en Annemijn den Herder en cellist Wim Hülsmann.

Programma Woud Ensemble & pianist Folke Nauta

“Drie meesters in Wenen”

J.S.Bach -         Chaconne uit de Partita voor viool solo in d, BWV 1004, bewerkt voor piano linkerhand
                          door Johannes Brahms
W.A. Mozart -    Strijkkwintet in c, KV 406
Franz Schmidt - Pianokwintet in G

Pedja Milosavljevic - viool
Mariska Godwaldt - viool
Annemarie Konijnenburg - altviool
Annemijn den Herder - altviool
Wim Hülsmann - cello

Het Woud Ensemble is ongeveer vijf jaar geleden opgericht door musici uit het Radio Filharmonisch Orkest. Zij delen naast hun liefde voor symfonische muziek een passie voor de kamermuziek. In de Woudkapel in Bilthoven heeft het ensemble een eigen serie kamermuziekconcerten. In de programmering streeft het ensemble ernaar de grote klassieke werken te combineren met composities van minder bekende componisten zoals George Onslow, Friedrich Gernsheim en Alessandra Vrebalov.

Naast hun kamermuziekserie in Bilthoven was het Woud Ensemble ook te gast in de Raadhuisserie in Hilversum en in de Kamermuziekserie van het Muziekcentrum van de Omroep. Vorig jaar was het Woud Ensemble live te horen op radio 4 met Vaughan Williams’ Phantasy Quintet.

Het Woud Ensemble gaf de afgelopen jaren concerten met gastmusici als celliste Mariette Landheer, violist Kees Hülsmann, pianist Ernst Munneke, hoboiste Yvonne Wolters, en mezzo-sopraan Christianne Stotijn.

 

Vrijdagavond 13 december

Nicolaaskerk BaarnLocatie:
Nicolaaskerk
Kerkstraat 19
Baarn

Aanvang:
20:00 uur

Entree:
€ 25,-
tot 18 jr en studenten € 10,-

Kaarten:
aan de zaal of
Reserveren via:
www.concertkoorbaarn.nl

Info:
www.concertkoorbaarn.nl

 

Concertkoor BaarnConcertkoor Baarn 13 12 2019

Na het vertrek van, tot eredirigent benoemde, Thijs Kramer staat het koor onder leiding van Anthony Scheffer. Een jonge, zeer getalenteerde dirigent die het koor een hoor- en zichtbaar nieuw elan heeft gegeven. We worden begeleid door een internationaal barokorkest (door Anthony samengesteld), dus het authentieke barokgeluid waarvoor de muziek is geschreven. Vier solisten maken het feestje compleet! 

Op het schilderij van Therese Quinn dat gebruikt is als illustratie voor de flyer en het programmaboekje zien we twee vrouwen in blijde verwachting. De setting is het bezoek van Maria die is aangekomen bij Elizabeth om de vreugde en hoop van het nieuwe leven met elkaar te delen. Therese Quinn, een zuster van de Orde van de Heilige Jozef uit Australië en Nieuw Zeeland, schrijft: “De vrije spiraalvormige lijnen in het schilderij staan symbool voor de evolutionaire kosmische aard van het lied. Zij duiden op een altijd voortgaande reis langs de lijnen van verlangen naar hoop en vrijheid. Dit lied van Maria, haar Magnificat, echoot van generatie op generatie.

Het concert begint daarom met dit Magnificat. Componist is Johann Kuhnau, de voorganger van Johann Sebastian Bach als cantor van de Thomasschule en - Kirche in Leipzig. Schitterende, blije muziek als opmaat naar de eerste drie cantates van het Weihnachtsoratorium, waarin fonkelend koper, roffelende pauken en een jubelend koor de vreugde van het Kerstfeest hartverwarmend doen klinken.

 

Vrijdagavond 13 december

Het Jagthuis Nederhorst den BergLocatie:
Het Jagthuis
Middenweg 88
Nederhorst den Berg
(Horstermeer)

Aanvang:
Vrijdagagavond 20:15 uur

Entree:
€ 18,50
Tot 25 jr € 10,00

Kaarten:
aan de zaal of
Reserveren via:
www.jagthuis.nl
of per e-mail:
stal@jagthuis.nl
of telefonisch:
0294 25 26 09

Info:
www.jagthuis.nl

 
 

Schubert’s strijkkwintet in het Jagthuis

DostKw1 foto Juri Hiensch

 

Programma Dostojevski Kwartet

mmv cellist Denis Brott

 

H. Bosmans (1895-1952)
        strijkkwartet (1927)

S. Prokofiev (1891-1953)
        strijkkwartet nr 1 in b, op. 50 (1930)

F. Schubert (1797-1828) - strijkkwintet in C, D 956, op. 163

 

Schubert’s strijkkwintet is een van de meest geliefde kamermuziekwerken aller tijden geworden. Twee violen, één altviool en twee cello’s. Vanwaar die keuze voor twee cello’s? Daarvoor zijn vele redenen gelanceerd. De eenvoudigste is waarschijnlijk dat Schubert hield van het mooie sonore geluid van de cello, zo kon hij ook voor de cello mooie melodieen schrijven! Het werk wordt op vrijdag 13 december uitgevoerd door het jonge Dostojevski Kwartet samen met de Canadese cellist Denis Brott. De spelers ontmoetten elkaar bij de Nederlandse StrijkKwartet Akademie waar het Dostojevski Kwartet studeert, en Denis doceert. Voor de pauze zullen violisten Charlotte Basalo Vázquez en Julia Kleinsmann, altvioliste Lisa Eggen en celliste Emma Kroon het strijkkwartet van Henriette Bosmans spelen en het eerste strijkkwartet van Prokofiev. Bosmans en Prokofiev schreven hun werken in de vroege twintigste eeuw, ongeveer 100 jaar na dat van Schubert. Het Dostojevski Kwartet werd in 2014 door de huidige spelers opgericht en speelde inmiddels op bekende Europese festivals. Hun ster rijst, en we zijn blij het viertal en Denis weer in het Jagthuis te mogen ontvangen.

 

Het Dostojevski Kwartet is een veelbelovend strijkkwartet dat wordt geprezen om haar energieke en bevlogen samenspel. Het kwartet werd in 2014 opgericht door de musici Charlotte Basalo Vazquez, Julia Kleinsmann (viool), Lisa Eggen (altviool) en Emma Kroon (cello). In de tijd dat ze samen zijn, gaf het Dostojevski Kwartet concerten in o.a. het Concertgebouw Amsterdam, De Doelen, het Muziekgebouw aan het IJ en als onderdeel van verschillende kamermuziekseries in heel Nederland. Ze speelden op (inter)nationale festivals waaronder het Grachtenfestival, Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht, Festival de quatuors à cordes en Pays de Fayence en de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam. Verder waren ze te gast bij AVRO Spiegelzaal, Opium op 4 en Podium Witteman. Het kwartet werkte samen met o.a. het Doelen Kwartet, Dudok Kwartet en cellist Denis Brott. Het strijkkwartet ontving lessen van o.a. Dmitri Ferschtman, Eberhard Feltz, Luc-Marie Aguera en Marc Danel. Vanaf najaar 2016 studeren zij als kwartet aan het Conservatorium van Amsterdam en de Nederlandse Strijkkwartetacademie. Ook volgden zij een tweejarig coachingstraject bij het Danel Quartet opgezet in samenwerking met TivoliVredenburg.
Charlotte, Julia, Lisa en Emma zijn allen bruikleners bij het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

 

Vrijdagavond 20 december

St. Vituskerk BlaricumLocatie:
Sint Vituskerk
Kerklaan 17
1261 JA Blaricum

Aanvang:
Vrijdagavond 20:00 uur

Entree:
Collecte bij de uitgang

Info:
www.goylantskamerkoor.nl

 

KERSTCONCERT IN DE ST. VITUSKERK│BlaricumKerstconcert Goylants Kamerkoor 20 12 19

 

 

 

Uitvoerenden zijn het Goylants Kamerkoor o.l.v. Bas Halsema, het St. Ceciliakoor o.l.v. Bas Groenewoud en Richard Vos orgel. Ook verleent het blazersensemble Hoog van de Toren zijn medewerking. Zij spelen muziek uit de 15de en 16de eeuw op oude blaasinstrumenten, waaronder een zink en diverse trombones.

Beide koren zingen bekende en minder bekende kerstliederen van componisten uit de Renaissance als Jan Pieterszoon Sweelinck, Tomás Luis de Victoria, Giovanni Gabrieli, maar ook met arrangementen van Gustav Holst, Albert de Klerk en Dirk van der Niet.

 


26 december 2e Kerstdag

basiliek larenLocatie:
Sint Jans Basiliek
Brink 31
Laren

Aanvang:
2e Kerstdag 14:00 uur
Zaal open 13:30 uur

Entree:
Toegang vrij
Deurcollecte na afloop

Info:
www.sintjansschola.nl

Foto:
Bruno Wacker
 

Kerstconcert Sint Jans Schola St. Jans Scola
in de Sint-Jans basiliek

Graag willen wij u weer, traditiegetrouw, uitnodigen voor het Kerstconcert van de Sint Jans Schola op donderdag 26 december 2019 in de Sint-Jansbasiliek. Een gemotiveerde koorgroep en organist Bas Groenewoud verlenen hieraan hun medewerking, het geheel staat onder leiding van Hans Rikkert de Koe.


Een traditie zou geen traditie zijn zonder evergreens zoals het ‘Stille nacht’ en ‘Maria die zoude naar Bethlehem gaan’.
Daarnaast zal er ook zowel Gregoriaans als werken van o.a. Praetorius, Sweelinck, Mendelssohn en Monteverdi ten gehore worden gebracht.
Kortom, bekende en minder bekende muziek door de eeuwen heen, een mooie afsluiting van de kerstdagen.
Wij stellen het op prijs als u komt luisteren en u na afloop te kunnen ontmoeten.

 

 

 

Bestelling afhalen

Uitsluitend na afspraak, kunt U de bestelling bij ons afhalen.
Dit kan op werkdagen van 10:00 uur tot 21:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur.

Afspraak maken

U kunt ons bellen: 035-6248488 of 06-20085803.
Zijn wij er niet, spreek dan in en u wordt zo snel mogelijk terug gebeld.

 

Vragen over onze producten

Kunt u iets niet vinden of heeft u vragen over onze producten bel, sms of mail ons.
Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Hoe kunt u ons bereiken

map
Klik hier voor grotere kaart

Ons adres

Kometenstraat 64 (achterom)
1223 CL Hilversum

Tel.: 035 - 62 48 488
Mob.: 06 - 20 08 58 03
E-mail: muziekerije@gmail.com